Νέα

Ιστορικά τουρνουά #beachwaterpolo U15 & U13!

By July 24, 2018 No Comments

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το International Beach Waterpolo Tour, πραγματοποίησε τουρνουά για ηλικίες Under 15 και Under 13, με περίπου είκοσι ομάδες παιδιών να αγωνίζονται στο τερέν που στήθηκε στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου το τριήμερο 13-15 Ιουλίου.

Το σημαντικότερο όλων είναι το άνοιγμα του ελληνικού Beach Waterpolo για πρώτη φορά σε αυτές τις ηλικίες, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο των υπευθύνων από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, ενώ εξαιρετική εντύπωση άφησε στους διοργανωτές το γεγονός ότι οι νεαροί αθλητές έφθασαν στις 09:00 το πρωί στον τόπο διεξαγωγής και έφυγαν αργά το απόγευμα, χωρίς να σταματήσουν λεπτό να παίζουν και να έχουν τη χαρά της συμμετοχής, ενώ πολλά από τα παιδιά βγήκαν φωτογραφίες με τους αθλητές που ήρθαν από την Αθήνα.

Στην κατηγορία U13 ετών νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η McDonald’s, το ασημένιο μετάλλιο πήρε η ομάδα των Boulevard, ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Coffee Brands, σε έναν εξαιρετικό μικρό τελικό κόντρα στους Sunfresh!

Όσον αφορά το τουρνουά U15 το χρυσό μετάλλιο πήρε η Bradva που νίκησε στον τελικό τους Noobs, ενώ στον μικρό τελικό έπαιξαν οι Pafos Snipers με τους Pafos Warriors, με τους πρώτους να ανεβαίνουν τελικά στο βάθρο.

Τέλος, αγώνα επίδειξης έκαναν δύο ομάδες νεαρών κοριτσιών, οι Pafos Barbies και Pafos Ferries, με τις αθλήτριες να γίνονται οι πρώτες στην Κύπρο που αγωνίζονται σε Beach Waterpolo.

Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό τους επίσημους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), γεγονός που δείχνει ότι η διοργάνωση του International Beach Waterpolo Tour που έχει βάση την Ελλάδα αναπτύσσεται παράλληλα με το ίδιο το άθλημα.

Δηλώστε συμμετοχή ΤΩΡA

beachwaterpolo.gr