Beach Water Polo World LeagueLimassol 2019

«Οι γονείς των αθλητών, σύμμαχος ή εχθρός»;

By July 26, 2019 No Comments

Σε έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση της Beach Waterpolo World League – Limassol Night Edition 2019, η οποία λαμβάνει χώρα από 2-4 Αυγούστου στο πανέμορφο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού.

Για ακόμη μια χρονιά οι #beahcpolistas θα ταξιδέψουν στη Λεμεσό, με τη διαφορά ότι φέτος η κυπριακή πόλη συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της World League και είναι η 3η διαδοχική στάση μετά το Ικίκε και την Κέρκυρα.

Οι βαθμολογίες των ομάδων θα συμπεριληφθούν στο world rankink, όπου στο τέλος των διοργανώσεων θα αναδειχθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Beach Waterpolo.

Μάλιστα, ο Υδάτινος Κόσμος σε συνεργασία με την International Beach Waterpolo Association διοργανώνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι διάλεξη, αυτή τη φορά με το ενδιαφέρον θέμα «Γονείς των αθλητών, σύμμαχος ή εχθρός»;

Το κύριο θέμα της διάλεξης θα αναλύσει στο Αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ η αθλητική ψυχολόγος, κ. Έλενα Αβραάμ Ibnmejd.

Στη διάλεξη θα μιλήσουν ο πρόεδρος της IBWPAS και Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, Γιάννης Γαρύφαλλος, ο Ολυμπιονίκης και τέως αρχηγός της Εθνικής ανδρών της Ελλάδας, Κώστας Λούδης, ο Ολυμπιονίκης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, ο διεθνής υδατοσφαιριστής, Μάριος Χατζηκυριακάκης και ο προπονητής ακαδημιών του Εθνικού Πειραιώς, Μάρκο Μίσιτς.

Το κόστος συμμετοχής για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Beach Water Polo έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ, ενώ με τη συμμετοχή θα δοθεί Athletes Kit που θα περιλαμβάνει το αδιάβροχο βραχιολάκι του Event, καθώς και άλλα δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καθένας μπορεί να διαγωνιστεί με τη δική του ομάδα. Οι ομάδες αποτελούνται από 7 άτομα το πολύ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παίζουν 3 παίκτες και ένας τερματοφύλακας, ενώ οι υπόλοιποι θα αποτελούν τις αλλαγές της ομάδας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού Beach Waterpolo θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην κατηγορία U15 και για δεύτερη φορά θα διεξαχθούν τρεις (3) διαφορετικοί διαγωνισμοί. Συγκεκριμένα ένας (1) διαγωνισμός σε ζευγάρια και δύο (2) ατομικοί διαγωνισμοί  που θα έχουν σκοπό να διασκεδάσουν οι Beachpolistas  αλλά και για να μαζευτούν χρήματα για  φιλανθρωπικό σκοπό. Οι νικητές των διαγωνισμών θα πάρουν αναμνηστικό κύπελλο.  Θα διεξάγεται ένας διαγωνισμός την ημέρα και το κόστος συμμετοχής θα είναι στα 5 ευρώ ανά διαγωνισμό ή όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος και στους τρεις (3) διαγωνισμούς μπορεί να πληρώσει μόνο 10 ευρώ.

Δικαίωμα στους διαγωνισμούς αυτούς έχει όποιος θέλει, είτε λαμβάνει μέρος στους αγώνες είτε όχι.

Οι διαγωνισμοί είναι οι ακόλουθοι:

Παρασκευή 2 Αυγούστου – Σιγά μην σου πέσει

Ο διαγωνισμός αυτός είναι σε ζευγάρια και ο νικητής θα είναι το ζευγάρι που θα κάνει τις περισσότερες πάσες από τα 20 μέτρα.

Σάββατο 3 Αυγούστου – Βάλτο στην τρύπα

Ο διαγωνισμός αυτός είναι ατομικός και ο νικητής θα είναι αυτός που περάσει τις περισσότερες μπάλες από τον στόχο που θα βρίσκεται στο τέρμα. Ο κάθε αθλητής θα έχει το δικαίωμα για 5 σουτ και αν υπάρχει ισοπαλία τότε οδηγούμαστε σε ξαφνικό αποκλεισμό και όποιος χάσει τον στόχο τότε αποκλείεται.

Κυριακή 4 Αυγούστου – Το γρήγορο πιστόλι

Ο διαγωνισμός αυτός είναι ατομικός και ο νικητής θα είναι αυτός που θα κάνει το γρηγορότερο σουτ. Η ταχύτητα της μπάλας θα μετρηθεί με ειδικό πιστόλι ειδικά για τον διαγωνισμό αυτό. Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα για 3 σουτ.

Η διοργάνωση στη Λεμεσό, είναι η συνέχεια του Beach Water Polo Tour 2019 της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα και χορηγία υψηλών φορέων του αθλητισμού της Κύπρου. Η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού, στα πλαίσια της διοργάνωσης «ΛΕΜΕΣΙΑ», καθώς επίσης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Κολύμβησης (Κ.Ο.Ε.Κ), της Αρχής Λιμένων, του Κ.Ο.Α., του ΤΕΠΑΚ και του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα έχει φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό σκοπό.

Θέλουμε να τονίσουμε πως η διοργάνωση  έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Αιματολογικά Νοσήματα, το οποίο έχει ως βασικό στόχο τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με λευχαιμία.

Στους κύριους σκοπούς του Συνδέσμου αυτού συγκαταλέγονται η ψυχολογική και οικονομική στήριξη ασθενών και των οικογενειών τους. Για τον σκοπό αυτό θα διενεργηθούν κατά τις μέρες διεξαγωγής του αθλήματος δειγματοληψία για εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά θα συνδυάσουμε στο πλαίσιο των αγώνων μας περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με την καθαριότητα της θάλασσας, την μείωση των αποβλήτων και την ανακύκλωση. Μαζί μας στον καθαρισμό της θάλασσας θα είναι και ο ΣΕΒΑΚ – Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου.

Επίσης για το φωτισμό κατά την διάρκεια απογευματινών και βραδινών ωρών θα χρησιμοποιηθούν λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου LED.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ελάτε να μας στηρίξετε και να περάσετε ωραία γνωρίζοντάς το άθλημά μας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

Online registration:

Τηλέφωνα: +357 99 627951 (Κύπρος) / +30 69 42429227 (Ελλάδα)