Beachpolistas World Tour 2021Plastira Lake 2021Νέα

Το Beachpolistas World Tour ξεκίνησε στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα! (PICS+VID)

By July 31, 2021 No Comments

Πραγματοποιήθηκε το ξεκίνημα για το Beachpolistas World Tour 2021, με την πρώτη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στη μαγευτική τοποθεσία της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην Πλαζ Λαμπερού από 23-25 Ιουλίου. Η εν λόγω διοργάνωση ήταν και το παρθενικό Lake Water Polo event στην ιστορία της παγκόσμιας λίγκας του Beachpolistas World Tour.

Οι #beachpolistas επέστρεψαν για ακόμη ένα καλοκαίρι στο αγαπημένο τους ομαδικό σπορ που συνδυάζει τον αθλητισμό με τη διασκέδαση, ενώ η Λίμνη Πλαστήρα αποτέλεσε έναν προορισμό που άπαντες απόλαυσαν στο έπακρο και έδωσαν ραντεβού για το 2022. Στόχος είναι, φυσικά, η Λίμνη Πλαστήρα να γίνει μόνιμος σταθμός της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο να δίνει το «παρών» στις αναμετρήσεις, αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που στηρίζει όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Beachpolistas World Tour 2021. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η AG Stardom Company, η Πλαζ Λαμπερού, ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού και η IBWPAS.

Στην παρθενική διοργάνωση για το Beachpolistas World Tour 2021 πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι προστέθηκαν και παράλληλες δράσεις αθλητικού τουρισμού. Έγινε εξερεύνηση των περιοχών γύρω από τη Λίμνη, το περπάτημα σε δασικές εκτάσεις, η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κορώνας, όπου οι #beachpolistas είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πατέρες της Μονής το Σάββατο, ενώ την Κυριακή έγινε επίσκεψη από τους εθελοντές της διοργάνωσης στο εντυπωσιακό Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα, έμπνευση του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα.

Το 1925 ο στρατηγός και πρωθυπουργός της χώρας Ν. Πλαστήρας δημιούργησε το χωριό Νεράιδα και εκεί συνέλαβε την ιδέα να γίνει φράγμα στα στενά “κακαβάκια” του ποταμού Ταυρωπού και τα νερά που θα συγκεντρώνονταν στην Νεβρόπολη να δημιουργήσουν μια λίμνη και να εκτρέπονται στον Καρδιτσιώτικο κάμπο για την άρδευσή του αλλά και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το 1960 εγκαινιάστηκε το φράγμα και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και μετά από μερικά χρόνια έγιναν και τα αρδευτικά έργα του κάμπου καθώς και η ύδρευση της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.

Στο αγωνιστικό σκέλος, πρωταθλητές στη Λίμνη Πλαστήρα αναδείχθηκαν οι FABulous, το αργυρό μετάλλιο φόρεσαν στο λαιμό τους τα RETALIA WC, ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Lampero GKD.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα για τον COVID-19, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων καθ’όλη τη διάρκεια του τουρνουά σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Ο πρόεδρος της IBWPAS, κ. Γαρύφαλλος Γιάννης, προχώρησε στην εξής δήλωση για το παρθενικό τουρνουά των Beachpolistas για το 2021: 

«Το Beachpolistas World Tour άνοιξε την αυλαία του για 12ο διαδοχικό καλοκαίρι, σε έναν πολύ όμορφο προορισμό, τη Λίμνη Πλαστήρα και οι αγώνες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό και οικογενειακό κλίμα χάρη στην τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς. Θα ήθελα εκ μέρους όλων να ευχαριστήσω τον Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα και τον Δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Νάνο, για τη φιλοξενία και τη στήριξη του πριν και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Ευελπιστούμε η Λίμνη Πλαστήρα να γίνει ένας κορυφαίος προορισμός και το καλοκαίρι, καθώς είναι ένας τόπος που πέρα από τα φυσικά τοπία έχει ευγενικούς ανθρώπους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς μας, την Πλαζ Λαμπερού, το ξενοδοχείο Τιτάγιον, τον Ταυρωπό, τη FAB Sportswear, τη Barrel Rebbels, ενώ ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στο γεγνός ότι όλα τα τουρνουά γίνονται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τα τουρνουά μας συνεχίζονται με επόμενο αυτό στον Γερολιμένα Μάνης στις 6-8 Αυγούστου. Το Beachpolistas World Tour έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου γιατί είναι το πιο διασκεδαστικό ομαδικό άθλημα του καλοκαιριού. Προσπαθούμε να εξελίξουμε τις διοργανώσεις μας, να φέρουμε τον απλό κόσμο κοντά στο άθλημα αυτό που συνδυάζει την υδατοσφαίριση και άλλα σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, καθώς οι κανονισμοί του είναι ξεχωριστοί και μόνον σε αυτή τη διοργάνωση τους συναντάμε.

Σας περιμένουμε όλους στις επόμενες διοργανώσεις του Beachpolistas World Tour για να διασκεδάσουμε και να παίξουμε όλοι μαζί»!

Επόμενο μεγάλο τουρνουά για το Beachpolistas World Tour 2021 αυτό στον Γερολιμένα, Μάνης στις 6-8 Αυγούστου! Δηλώστε άμεσα συμμετοχή!