Νέα

Παγκόσμια αναγνώριση για το #Beachwaterpolo!

By May 3, 2018 No Comments

Στην Ελλάδα τα τελευταία εννέα χρόνια έχει καθιερωθεί και αποτελεί το διασκεδαστικότερο ομαδικό άθλημα του καλοκαιριού και πλέον η αναγνώριση του «ταξιδεύει» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ελληνικό Beach Water Polo Tour αποτελεί την πιο οργανωμένη και μοναδική διοργάνωση σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη με χιλιάδες συμμετοχές ετησίως και ραγδαία αύξηση της δημοφιλίας του σε μικρές και μεγάλες ηλικίες αθλητών, αλλά και ερασιτεχνών.

Μετά την ίδρυση του International Beach Waterpolo Association το 2016, στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της FINA έγινε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράλληλης διεξαγωγής Beach Waterpolo στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας το καλοκαίρι του 2019.

Ακόμη η συγκεκριμένη ιδέα βρίσκεται υπό εξέταση, ωστόσο προσδίδει κύρος στο άθλημα και φυσικά στην ελληνική διοργάνωση που έχει γίνει γνωστή Παγκοσμίως και φέτος συνδιοργάνωσε το παρθενικό Beach Waterpolo στο Ικίκε της Χιλής μαζί με τους τοπικούς συνδιοργανωτές και το International Beach Waterpolo Association.

Όσον αφορά την ελληνική διοργάνωση το φετινό καλοκαίρι θα ταξιδέψει σε Ελλάδα (Χίος και Αθήνα), αλλά και Κύπρο (Πάφο και Λεμεσό) ενώ επιφυλάσσονται εκπλήξεις σχετικά με τον αριθμό των τουρνουά, όπως άφησαν να εννοηθεί οι διοργανωτές.

Στα δέκα χρόνια, λοιπόν, του ξεκινήματος του Beach Waterpolo στη χώρα μας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα διοργανώσει το πρώτο πρωτάθλημα στην Κορέα.

Αναμφίβολα, το #beachwaterpolo έχει σφραγίδα ελληνική και αυτό διατυπώθηκε και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της FINA στη Βουδαπέστη, ενώ οι διοργανώσεις του ελληνικού BWPT έχουν αφήσει εποχή και κάθε χρόνο προσελκύουν περισσότερους #beachpolistas, όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται οι αθλητές Beach Waterpolo στην Ελλάδα!

Με πλήθος αστεριών της υδατοσφαίρισης σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Κροατία να συμμετέχουν τα τελευταία εννέα χρόνια στις διοργανώσεις του ελληνικού Beach Waterpolo Tour, ο στόχος των διοργανωτών γίνεται ετησίως και πιο εφικτός αφού το εν λόγω άθλημα διαδίδεται μέσω της επίσημης και μοναδικής διοργάνωσης!

Μάλιστα, ο πρόεδρος του International Beach Waterpolo Tour, Γιάννης Γαρύφαλλος, μίλησε για τη συγκεκριμένη απόφαση της FINA, την οποία στην Ελλάδα γνωστοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Οι δηλώσεις του κ. Γαρύφαλλου σχετικά: 

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να επισημοποιήσει, ή τουλάχιστον να το επεξεργαστεί, το άθλημα του Beach Waterpolo.

Τα τελευταία εννέα χρόνια στην Ελλάδα έγινε μια προσπάθεια αναγέννησης του αθλήματος με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο ενώ απέδωσαν καρπούς και οι κινήσεις του International Beach Water Polo Association.

Στην Ελλάδα ως άθλημα έχει διαφορετική φύση, απ’οτι ενδεχομένως παιχθεί στο Παγκόσμιο της Κορέας, μιλώντας πάντα για λεπτομέρειες, ωστόσο αποκτά κύρος σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη απόφαση της FINA, παρότι στη χώρα μας μέσω της επίσημης διοργάνωσης είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο και κάθε καλοκαίρι κάνει ρεκόρ συμμετοχών.

Να θυμίσουμε ότι στην περυσινή και τελευταία διοργάνωση στην παραλία του Akanthus πέραν των All Star παικτών είχαμε 32 ομάδες συμμετοχή που αποτελεί σε όλον τον κόσμο ρεκόρ ομαδικών συμμετοχών για τουρνουά Beach Water Polo.

Φέτος θα ταξιδέψουμε για δεύτερη φορά στην Πάφο και για τρίτη φορά στη Λεμεσό για το night edition, ενώ στην Ελλάδα θα γίνει μια διοργάνωση στην παραλία της Κώμης στη Χίο και θα ολοκληρώσουμε τη φετινή πορεία ξανά στο Akanthus, με μερικές εκπλήξεις».